Durgali
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Valore energetico per 100g:
390 Kcal – 1625 Kj

Durgali

Formaggio di latte di pecora intero termizzato a pasta semicotta bianca paglierina e compatta con rada occhiatura. Forma a schiena di mulo con crosta rigata di colore bruno. Un particolare procedimento di stagionatura da al Durgali un caratteristico sapore deciso che lo differenzia dagli altri pecorini stagionati, sapore che richiama i tradizionali aromi dei formaggi sardi prodotti artigianalmente dai vecchi maestri casari. Ottimo sia da tavola che da grattugia.

Cheese from heat-treated whole sheep’s milk. The interior is white/light straw yellow, with compact texture and sparse small eyes. The wheel has the shape of two truncated cones placed base to base, the rind is grooved and of brown colour. A special maturing process gives Durgali its distinctive piquant taste, which sets it apart from other mature pecorino cheeses, harking back to the traditional aromas of the Sardinian cheeses made on the farm by the old master cheese-makers. It is excellent both as a table cheese and grated.